Højer Design Højskole

Højer Design Højskole

Dansk

Dit ophold

Målet for os på Højer Design Højskole er at være dit valg når det gælder spildesign, app-design og accessories til beklædning& mode.

Uanset hvilken fag du vælger på højskolen vil du få fyldt din værktøjskasse op med kreative arbejdsmetoder, som du kan benytte fremover. Fælles for vores fag er, at de er kreative, innovative og pirrer din nysgerrighed og skaberlyst.

Vi blander klassiske fag som tegning, grafik, musik med helt moderne fag som spildesign og UI design. Vi tilpasser hele tiden fagene til samfundet, og giver dig et ophold du aldrig glemmer. Du får en undervisning af de bedste undervisere og vi sørger for at tiden udenfor undervisningen bliver en tid du vil huske tilbage på med glæde. Samvær, arrangementer, hygge på værelserne, musik, caféaftener m.m. gør dette ophold til noget helt specielt.

Vi ses på Design Højskolen Højer!

Fag & emner

Hovedfag

SPILDESIGN

På linjen for spildesign lærer du om computerspil, og om hvordan spil udvikles. Udover hovedfaget har du en række valgfag. Vi arbejder med tegning, storytelling, planlægning, animation, programmering,grafisk design, lyd, interaktiv historifortælling og meget mere – alt det, der er en del af computerspilsverdenen. Når du har gennemført kurset har du en god, bred viden omkring hvad det indebærer at være spildesign, og du vil kunne træffe de rigtige, fremtidige studievalg.

Vi arbejder også væk fra computeren, hvor vi specielt har fokus på spillets historie, hvordan man udvikler den gode spil-idé og arbejder med spil som en leg. Det kan være kortspil, spil gennem tiden, kommunikation, brætspil og meget mere.

Vi har kontakt vil virksomheder som Lego og Kiloo.dk, og vores meget brede netværk gør at du vil møde de bedste undervisere fra de største og mest interessante virksomheder. Spilbranchen oplever en stor vækst, og vi holder os på forkant med udviklingen og sikrer os at du bliver undervist af de bedste. 

MODE & ACCESSORIES

På linjen for mode & accessories lærer du om mode og intelligente tekstiler, og om hvordan tøj udvikles og sælges.  Udover hovedfaget har du en række valgfag. Der sker en masse indenfor intelligente tekstiler for tiden – tøj kan tale sammen med pulsure eller apps, rapportere omkring dit helbred. Elektronik væves ind i stof, tøj reagerer på udefrakommende signaler og meget mere.

Vi arbejder med fysiske produkter, der ligger i feltet mellem at være tøj og et produkt – det kan være tasker, smykker, kjoler ure, kostumer, mixed media, lamper etc.

Vi arbejder også med de mere traditionelle former for mode og design. Idéudvikling, skitsering, moodboards og research. Du vil blive stillet en række opgaver, der kan være at designe en kjole til en bestemt film, lave et ur til motionsbrug, lave et smykke der kan andet end at “se ud” etc.

Vi blander det helt moderne med de klassiske dyder fra modeverdenen og gør dig klar til at træffe nogle faglige valg fremover.

APP & UI DESIGN

Apps er overalt og på alt – smartphones, computere, informationsdisplays, offentlig transport, sygehuse etc.

Apps benyttes både som underholdning i form af spil, video og andet, men i større og større grad også som hjælpemiddel til information, som hjælp til selvhjælp, som nødhjælp, til indkøb, til at finde rejser ug uendeligt mange flere områder.

Apps i sig selv blander interaktionsdesign og selve app-designet på fornemmeste vis. På en smartphone er man begrænset af skærmens størrelse, og det stiller skarpe krav til de overvejelser man skal tage, når man vil give information og have brugeren til at træffe de rigtige valg.

På denne linje lærer man at lave koncepter for apps, mappe hvordan interaktionen skal foregå, lave prototyper af knapper og interaktion, tegne grafik i hånden og overføre den til den digitale verden. Man lærer også at lave en brugerundersøgelse og ved hjælp af Double Diamond innovationsmodellen udvælge og viderebearbejde de gode idéer.

Godt interaktionsdesign kræver at man har fokus på brugeren og på den information brugeren skal navigere i. Eleverne lærer at undersøge og mappe deres idéer og de lærer de grundlæggende principper for godt interaktionsdesign.

Vi har kontakt vil virksomheder som Lego og Kiloo.dk, og vores meget brede netværk gør at du vil møde de bedste undervisere fra de største og mest interessante virksomheder. App branchen oplever en stor vækst, og vi holder os på forkant med udviklingen og sikrer os at du bliver undervist af de bedste. 

Valgfag

Vi har udover hovedfagene en lang række spændende valgfag:

 • Grafik og tegning
 • Innovation & idégenerering
 • Photoshop
 • Designhistorie
 • Project Planning
 • Skulptur
 • Måltidets Arkitektur
 • Kreativ Fotografering
 • Servicedesign
 • Outdoor
 • Mikrovirksomhed
 • Præsentationsteknik og portfolio
 • Paper Prototyping
 • Grafisk Design
 • Akustisk Design

Praktiske informationer

Mød os

Du er velkommen til at komme og besøge os, og se om skolen er noget for dig. Ring til forstander Kirsten B. Hansen på 22867546 eller send en email på info@designhojer.dk

MAD

Fællesskabet omkring spisningen er en vigtig del af det sociale liv på højskolen. Vi har et moderne køkken, med nogle meget dygtige medarbejdere, der sørger for at du får masser af god energi gennem din mad.

Skolen er en del af Nationalpark Vadehavet, og vi vægter de gode, lokale råvarer højt.

PRISER

 • Enkeltværelse: 2000kr pr. uge med adgang til bad/køkken
 • Dobbeltværelse: 1500kr pr. uge med adgang til bad/køkken
 • Dobbeltværelse med eget køkken/bad: 2000kr pr. uge
 • Enkeltværelse med eget køkken/bad: 2500kr pr. uge (begrænset antal)

TILMELDING

kommer snart på vores hjemmeside, www.designhojskolenhojer.dk

Mens du venter kan du følge med på facebook, og giv os gerne et “like”

www.facebook.com/designhojskolenhojer

LÆRERNE

Vi tilbyder undervisning i de nyeste og mest spændende fag og det stiller store krav til vores lærere. Vi er heldige at have kontakt til de førende indenfor deres felter og vi holder os, ligesom lærerne, løbende opdateret og sørger for at tiltrække de bedste undervisere.

DIVERSE INFORMATION

På hele skolen er der gratis, trådløst internet, og vi har computere (Apple), som vi gerne stiller til rådighed for dig.

Skolen ligger tæt på vadehavet, i et utroligt naturskønt område – vildt og smukt på samme tid. Du kan fordybe dig på højskolen og blive blæst igennem i naturen!

Vi tilbyder skønne, store værelser, med eget the-køkken og bad samt internet/tv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *