Højer

Spis brød til oplevelsen på Højer Mølle

SPIS BRØD TIL OPLEVELSEN

Skrevet af Carsten Boldt den 4. september 2013 i Nyhed. 0 Kommentarer

Lige som de gamle romere vidste, at der skulle både brød og cirkus til at fornøje folket, har museet Højer Mølle opdaget, at pædagogisk oplysning glider nemmere ned – og sidder bedre fast – når den ledsages af et lækkert og egnstypisk stykke brødtorte.

Her fandt museumsinspektør Anne Marie Overgaard sidste år på, at møllens gæster naturligvis skulle have smag for sagen, når de lige havde set møllens permanente udstilling om bagning gennem 2000 år.

Og det blev enorm succes, der kom helt bagpå os. Kagen førte til mange gode snakke og spørgsmål bla. fra skoleelever, fortæller Anne Marie Overgaard, der opfordrer andre til at gøre forsøget efter, hvis der er en naturlig sammenhæng.

Man skal bare huske ikke at slå større brød op, end man kan bage så at sige. Hellere tilbyde lidt mindre end at knække ryggen på det, lyder hendes råd.

På Højer Mølle koster en kop økologisk kaffe med et stykke rugbrødslagkage 40 kroner – og så følger kageopskriften altså med.

Og bliver man ikke mæt af det, sælger museet også Gode Råd, Strifetorte og Vestslesvigsk Kartoffelkage.

Se mere på: www.museum-sonderjylland.dk

Del på Facebook