Højer

Tøndermarsk Initiativets Eventpulje

Tøndermarsk Initiativets Eventpulje støtter et ambitiøst kunstprojekt i Nationalpark Vadehavet.
Vi glæder os til at følge kunstnerne i Tøndermarsken i oktober.

Nationalpark Vadehavet igangsætter nu et ambitiøst kunstprojekt, der skal sætte spotlight på områdets natur- og kulturværdier i både Danmark og udlandet.
I et samarbejde med den britisk funderede kunstnergruppe Society of Wildlife Artists (SWLA), hvis medlemmer er blandt Europas mest anerkendte kunstnere i genren, skal Vadehavets landskaber, dets fugle og kulturhistorie fortolkes på papir, lærred og i skulpturer.

Under to ugelange besøg vil kunstnerne arbejde sig ind på regionens særkender med hver deres kunstneriske tilgang, præsentere skitser og feltarbejde undervejs og arrangere workshops for både skoleklasser og lokalbefolkning for derigennem at vise, hvordan man med blyant og pensler kan opnå en endnu større indsigt og glæde ved det særlige landskab og dets natur. Det første besøg finder sted i oktober i Højer, hvor kunstnerne vil arbejde i Tøndermarsken og Vadehavets sydlige del.
I maj 2020 lander kunstnerne i den nordlige del af Vadehavet, således at alle fire vadehavskommuner besøges.

Projektet kulminerer med udstillinger flere steder i vadehavsregionen, men også andre steder i landet. Der udgives et ambitiøs bogværk på både dansk og engelsk, som forfattes bl.a. af den britiske forfatter Colin Williams, der har arbejdet for BBC og The Guardian og er anerkendt for flere bøger om forholdet mellem menneske og natur. Allerede umiddelbart efter kunstnernes første besøg vises de første værker i London på SWLA´s årlige udstilling ”The Natural Eye” i hjertet af den britiske hovedstad. En udstilling, der siden 1960’erne har været toneangivende i wildlife art-genren og tiltrækker tusinder af gæster.

Ideen er fostret af billedkunstner Marco Brodde, der også er naturvejleder på Fanø, og som er medlem af kunstnersammenslutningen.
Kunstnerne arbejder i spændingsfeltet mellem kunst, videnskab og naturiagttagelser og har deltaget i projekter i bl.a. Indien, Ecuador og Tyrkiet. SWLA’s arbejde inddrager i høj grad mennesket og dets brug af landskaberne. Natur og kultur går hånd i hånd.

Projektet har været under udvikling i to år og har opnået støtte fra Toosbuys Fond, Region Syddanmark og 15. Juni Fonden og Tøndermarsk Initiativet.

Del på Facebook