Kaptajnsfruerne fra Højer

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
20/08/2019
15:15 - 20:00

Lokation
Tønder Rådhus

Kategorier
Ingen Kategorier


Kom med på en spændende 4+ tur til Højer og bliv klogere på den fascinerende historie om kaptajnsfruerne fra Højer og meget mere.
Højer er blandt andet kendetegnet ved sine store velbevarede marskgårde. Blandt de flotteste er Højergård på torvet og Kiers Gaard, som ligger ud mod marsken. I midten af 1800-tallet var begge gårde i familien Todsens eje. Døtre af denne Todsen-familie blev indgift i kaptajnsfamilien Kier fra Haderslev. Disse ægteskaber førte Todsen-døtrene jorden rundt og gav dem oplevelser, som kun få af deres samtidige kunne tale med om.
Museumsinspektør Mikkel Leth Jespersen vil fortælle denne særlige familiehistorie, som både rummer verdensomspændende søfart og engagement i den nationale konflikt i Sønderjylland.
Efter den guidede tur rundt i Højer spiser vi middag på den smukke gård Kiers Gaard, får fortællingen om gården samt et indblik i det spændende og meget aktuelle ”Tøndermarsk Initiativet” – et projekt til 250 millioner kroner.
Med i prisen er: Kørsel tur/retur, rundvisning i Højer, guider, middag på Kiersgaard, fortælling om Tønder Marsks initiativet.
Startsted: Foran Tønder Kunstmuseum, Wegners Plads 1, 6270 Tønder

Biletter kan købes her:

https://tonderfestival.billetten.dk/…/eventde…/eventno/78334

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.