Højer Village Art Projekt

Højer Village Art Projekt er et af de events, som har opnået støtte i 2018. Netop nu er der gang i forberedelserne til en stor event i Højer den 10. juni. Projektet er et dansk/tysk kunst-og kulturinitiativ med fokus på landsbyen som en alternativ og eksperimental kunstscene.
På Højer Design Efterskole har 10. Design & Innovation arbejdet på projektet Cross Border Village Art & Re-design Højer. Hvordan kan Højer gentænkes og gøres attraktive for unge mennesker?
-Meningen med projektet er at gøre livet på landet cool, fortæller billedkunstner Rick Towle. I projektet arbejder de unge med lyd, kunst, design i et samarbejde over grænsen. Vi udforsker brugen af kunst og kultur i forhold til at sætte en bevægelse i gang, fra byerne og ud på landet. Og, hvis ikke de unge har ideerne, hvem så? Spørger Rick og sætter 15 grupper til at fremlægge ideer for hinanden. Fantasien fejler intet blandt de unge. Ideer som: Mal en ko dag, skaterpark på torvet og farverige badges med Højer logo, fylder rummet. Højer Color run, Color Festival, mal byen gul og pink og lav en tøj kollektion fra Højer af kød, er også blandt ideerne.
Katinka Spangtoft er én af de 22 elever, som har arbejdet med vilde ideer. Hun synes, det har været en god uge:
– I starten tænkte jeg, det lød mærkeligt, men det blev faktisk en ret sjov uge, siger hun. Jeg har lært at tage billeder, og så har jeg lavet en animation af en pølse på en bænk i Højer. Ideen er at fylde Højer med menneske-høje Højer pølser, som folk så skal undrer sig over, fotografere og dele med hashtagget: #Pølse
Du kan se animationen via dette link: https://youtu.be/qOs-I6IHjrA

Af andre interessante ideer bør nævnes: Et redesign af især ældre borgeres tøjstil, Ghost walk, en flydende café ved Højer havn, ko design på tasker og Højer Mølle som grafik.

Lyd er en vigtig del af Højer Village Art Projekt.
-Vi har hentet lyde fra byen og fotograferet steder, som vi sætter lyd på, fortæller pianist Morten Pedersen. Det har været en spændende udfordring at få de unge til at spille struktur og stemninger i stedet for hits. Der er mange, som lige skal have den en ekstra gang, når vi beder dem spille en gammel dør, siger han og gør klar til nye optagelser.
Den 10. juni vil der være højtalere rundt omkring i Højer der spiller stemningerne. I videoen kan du høre, hvordan sommer lyder i de unges fortolkning

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *