Spring til indhold

Højer

Kultur Centret Kiersgaard

Fonden Kulturcentret Kiers Gaard  hjemmeside:http://kiers-gaard.dk/index.html

 

Kiers Gaard er en markant firlænget marskgård. De nuværende bygniger stammer fra 1759 og er som mange andre ejendomme i Højer fredet.

Gården har siden 1973 været offentlig eje. I den første tid Sønderjyllands Amt og Højer Kommune. Siden Sønderjyllands Amt alene, som i 1992 tilkøbte naboejendommen Fiskerhuset.

Fiskerhuset

Efter det offentliges overtagelse i 1973 gennemgik gården en omfattende restaurering og nyindretning med henblik på anvendelse som kulturcenter.

Gården er stærk forankret i lokalsamfundet og er i årene siden 1973 blevet anvendt af en række lokal foreninger og aftenskoler bl.a. teaterforestillinger arrangeret af foreningen Teatergaleasen, koncertarrangementer og kurser ( tekstil, maling, keramik, grafik o.l.) arrangeret af aftenskolerne og private kunstnere.

Gården kan indkvartere deltagere i flerdages arrangementer under enkle forhold. Der kan maksimalt indkvarteres 30 personer.

Ejerskab:

Pr. 1. januar 2007 er ejerskabet til gården overgået fra Sønderjyllands Amt til Tønder Kommune.

2 tanker om “Kultur Centret Kiersgaard”

 1. Hej Christian
  Tak for hyggelige samtale og booking af Kiersgaard fra d 4/6- 7/6- checkout fredag seneste kl: 14:00. Jeg sender dig mere information omkring vores dansk-tysk Village Art Project.
  Mange hilsner,
  Billedkunstner Rick Towle

  1. Hej Rick
   du skal tage direkte kontakt til Christian,
   Christian ser ikke din besked her.

   med venlig hilsen
   Ellen Mattesen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.